Recycling

Recycling er penge. Mange penge. Og masser af miljøhensyn og god samvittighed. Faktisk er burde der ikke være et øje tørt hos nogen. For det er både sund fornuft og big business.

 

Det ved vi hos Derbigum, og det er årsagen til, at vi som den eneste danske tagpap-leverandør arbejder med et genanvendelses-program for tagpap.

Gennem vores genanvendelses-program opsamles gammelt tagpap og rester fra nylægning. Den udtjente tagpap returneres til fabrikken, og indgår i produktionen af nyt tagpap. Dermed sparer vi både penge, energi og råstoffer.

 

Sidste år alene genanvendte vi over 5.000 tons (omregnet til ca. 1.250.000 m2 tagpap) og reducerede derfor miljøbelastningen tilsvarende, samtidigt med at vi sparede udgiften til nye råvarer.

 

Hos Derbigum tænker vi nemlig miljø og bæredygtighed ind i alt hvad vi laver. Også vores tagpap-løsninger, der reducerer bygningers energiforbrug, CO2-udledning og vandforbrug.


Det er løsninger, som giver sorte tal på bundlinien – også i dit grønne regnskab – og er årsagen til, at førende virksomheder og institutioner vælger Derbigum på taget.

 

I videoerne nedenfor kan du se hvordan Derbigum genanvender tagpap.

 

 




Kontakt os på telefon 70 15 15 17 eller send en e-mail for at høre mere.

  

Sådan genanvendes tagpap


For at kunne genanvende gammelt tagpap i produktionen af ny har Derbigums ingeniører udviklet den såkaldte Macaluser, som på unik vis behandler rester af bitumen. Macaluseren genanvender tag- og produktionsrester, men kan også behandle andre typer bitumenholdige affaldsprodukter.

 

Klik her for at se artikel fra Region Midtjylland

  

Membranrester, klar til at blive genanvendt.

Opskæring i mindre stykker.

Membranstykkerne transporteres til granulering på transportbånd med metaldetektor.

Membrangranulatet kan genanvendes til flere forskellige formål, fx til vejkonstruktion, men kan også fortsætte gennem den videre forarbejdning.

Defilibreringsdelen er den virkeligt revolutionære del. Granulatet smeltes og såvel forstærkninger som belægninger bliver reduceret til næste ingenting.

Det færdige materiale hældes i forme og er nu klar til at blive genanvendt i produktionsprocessen.